מאיזה פלפלים הרטבים מיוצרים?

הרטבים מיוצרים מפלפלים סופר הוטים שגדלים אצלי בחווה

מה זה סולם סקוביל?

סולם סקוביל הוא סולם מדידה למידת חריפות

מה גורם לחריפות?

החומר הגורם לחריפות הנפוץ ביותר הוא הקפסאיצין ( Capsaicin ).

מה זה קפסיאיצין?

תרכובת אורגנית שומנית האחראית לחריפות של הפלפל.
התרכובת מרוכזת על וסביב זרעי הפלפל.
החומר נספג דרך רקמות ריריות ואחראי לטעם החריף של המאכלים.


רוצים להכיר את הפלפל החריף בעולם ?

אנו מגדלים את הפלפל החריף בעולם הפלפל נקרא קרוליינה ריפר
אפשר לרכוש אותו בזרעים, ובמוצרים הטריים שלנו.

האם חריף גורם לאולקוס?

לא.
האמת דווקא ההיפך הוא הנכון.
התרכובת שאחראית לחריפות של ה פלפלים הוא קפסאיצין המונע ייצור חומצה, מעודדת הזרמת דם לקיבה ומעודדת ייצור תאי רירית הקיבה. כל אלה למעשה מפחיתים את הסיכון לאולקוס.