שאלות ותשובות
ממש לא.
חריפות היא תחושת שרפה או צריבה הנגרמת מגירוי חזק מדי של אזורי הטעם, הוא גורם לפה שלנו לבעור ואם הוא ממש חריף הוא גם יכול לגרום לנו לדמוע, להשתעל, לשהק לאגלי זיעה ועוד.
אנו מגדלים את הפלפל החריף בעולם הפלפל נקרא קרוליינה ריפר
אפשר לרכוש אותו בזרעים, ובמוצרים הטריים שלנו.
סולם סקוביל הוא סולם מדידה למידת חריפות
החומר הגורם לחריפות הנפוץ ביותר הוא הקפסאיצין ( Capsaicin ).
הקפסיאיצין היא תרכובת אורגנית שומנית האחראית לחריפות של הפלפל.
התרכובת מרוכזת על וסביב זרעי הפלפל.
החומר נספג דרך רקמות ריריות ואחראי לטעם החריף של המאכלים.
לא.
האמת דווקא ההיפך הוא הנכון.
התרכובת שאחראית לחריפות של הפלפלים הוא קפסאיצין המונע ייצור חומצה, מעודדת הזרמת דם לקיבה ומעודדת ייצור תאי רירית הקיבה. כל אלה למעשה מפחיתים את הסיכון לאולקוס.
הרטבים מיוצרים מפלפלים סופר הוטים שגדלים אצלי בחווה